Eilen siis käväisimme Petran kanssa Porvoossa hakemassa rally-tokon alokasluokan hyväksytyn tuloksen.

Tuossa lajissahan annetaan radalle lähtiessä 100 pistettä. Virheistä rokotetaan sitten -1 pist., -3pist. tai -10vp arvoisia virheitä. Esim hihnan kiristyminen (pitää lukko roikkua alhaalla) on virhe, tai koiran koskeminen ,pyörähtäminen tai muuta vastaavaa...liikkeessä tapahtuvat virheet ovat sitten jo -10pisteen menetyksiä.

Velho oli tälläkertaa kivasti mukana hommissa. Muutama kontaktin häviäminen tapahtui alkuun mutta se on ollut tiedossa ja sitä nyt reenaamme kovin (siis palataan alkuun) kestävyyttä häiriön alla. Tuppaa olemaan sen verta kiinnostunut kaikesta muustakin tuo Velho ettei millään malttaisi olla katsomatta. Kyllä se hommia jatkaa kunhan näkee ensin mitä tapahtuu...

Pisteitä saimme 88 joka oikeuttaa luokkanousu tulokseen. Tuomarin sanoin harmillisesti maasta nousu tapahtui istuman kautta siitä pistemenetyksiä -10vp muuten niin hienosta rata-työskentelystä !

Tässä video:

 

 

Petra oli myös Kidin kanssa mukana. Kidihän on sitten hiukan haasteellisempi koska sitä ei aina välttämättä huvita tehdä hommia ja Petralla on jonkin verran vaikeuksia muistaa rataa...

Hienosti meni tälläkin parilla kisa. Pisteitä siis 86 ja luokkanousu tulos (siihen vaaditaan vähintään 70 pistettä) Petra meinasi lähteä takaisinpäin pujottelemaan (olemme usein harjoitelleet niin) ja sitten joutui uusimaan yhden liikkeen koska laittoi vahingossa Kidin maahan vaikka sen olisi kuulunut istua ja sitten ohjaaja pyörähtää koiran ympäri. No näitä sattuu ja onneksi rally-tokossa saa uusia kaksi kertaa liikkeen kunhan ilmoitat siitä tuomarille ennen uusimista. Kolmas johtaa hylkäykseen. Pisteitähän uusimisesta menee -10vp.

Tässä Petran video:

Suur kiitos Hanna Jauhiaiselle suoritusten videoinnista...

Rally-tokohan on alokasluokassa vielä melko helppoa harjoitusta koska koiraa saa ja kuuluukin kehua niin paljon kuin haluat. Ei ole paikkamakuuta niin on siksikin näin alkuun kisakokemusten saamiseksi mukavaa puuhaa...katsotaan mihin jatkamme. ;)