No joo otettiin sitten meidän vanha muorikin treeneihin jotta se tuntee olonsa taas pirteäksi. Geri kun rakastaa yli kaiken tekemistä, ei ihmisen vuoksi vaan sen pallon = sen koiran aivojen tilalla on (ei pahalla vaan rakkaudella sanottuna) tennispallo. Se menee vaikka puuhun sen pallon saadakseen. Kokeilin kerran treenata sitä niin että pallo on maassa ja saa luvalla sitten kirmata pallolle kun on suorittanut = ei tullut mitään. Vaikka käänsin pallolle selän Geri tuli "sivulle" miun oikealle puolelle (perse menosuuntaan)  pitäen katsekontaktin palloon koko ajan/ herkeemättä. Sitä treenataan niin että pallo on piilossa , muuten ei tule mitään. No hyvin tuo muisti jotain :o)

Lefa treenas Kämmin ja miust ei ollu niin hyvä kuin viimeksi = aivan kuin Lefa olis hiukan heittäny liian rennoksi koko homman. Nouto tosi hyvä ,tiivis istuminen eteen. (parempi kuin minun kanssa) maahan meno kohtuullinen Lefa vaan antaa liikaa apua tai liian eteen (liikkuu samalla kun käsi menee alas).. Eteen lähtö kohtuullinen. Ei mene vielkään kaukaa maahan (ei kokeiltu viime aikoina koska pitää saada se ensin "taas" etenemään kunnolla (alkoi jossain välis pomppii kuin kenguru nähdäkseen mis palkka on...)

Lefa treenas Devilin myös. Toistaa samoja virheitä aina vaan . Etenee juoksun pysäytyksestä eikä varmista että koira pysähtyis kunnolla eli antaa sille mahdollisuuden edetä samalla kun käskee "seisomaan" . Pallo toimisi Devillä taakse heitettynä tosi hyvin = miksi ei käytä sitä ...käsky "seiso" ja pallo lentää koiran taakse. samoin juksusta maahan pitäis olla niin ettei anna sille mahdolisuutta tulla eteenpäin enää kun käsky "maahan" tulee ...vasta kun se on hanskassa (nopea alas meno) niin itse voi jatkaa juoksua....Muuten koiralla hieno seuraaminen (ja noissakin jäävissä liikkeissä onnistui jokunen kerta)  Maahan menossa yrittää pitää itseään kyynärien varassa. Lopuksi Lefa malttoi mielen ja muisti että rauhoittaa itsensä. Koira ottaa paremmin paikkansakin seuraamisessa ja on skarppi kun lefa ottaa kävelyn hitäästi ja rauhoitellen. Hienoa katseltavaa se silloin on kun koira ei huuda ja piippaa koko ajan.

 

Kidi (pikkuinen vaavi) otti sitten viimeiseksi hiukan seuraamista, liikkeestä istumista, sivulle tuloa ja maahan menoa. Lefa ja/tai Suski (otin siis kaksi kertaa = ei molemmat pitäneet kiinni yhtä aikaa ) piti koirasta kiinni kun mä huusin ja hinkusin sitä juostessa poispäin...Tulee kovaa ja sivulle suoraan = osaa jo hiukan hahmottaa että haluan sen kääntyvän luoksetulossa miun viereen.Ohjaan namilla vielä. innokas näppärä koira. Toivotaan et mie en ryssi sitä. Se kun tekee namin voimalla mitä vain. Mut valitettavasti vai _itselleen_ sil ei oo kovinkaan kummonen lauma vietti eikä miellyttämis halua vaan pieni koira on Gamel bootseissaan itsenäinen ja rohkea = ei ollenkaan tyypillinen sheltti.

 

Sitten tähän yllätykseen : miul oli synttärit eilen ja  kun ei ole mitään tasavuosia niin en mitään kahvituksia pitänyt mutta mitä tekee nämä ihanat ystävät :o) olen ihan sanaton ....Ne oli keränny kolehdin (Suski, Henkka; Lefa ja Asta) keränneet mustiin ja mirriin 50€ lahjakortin  ..Saan sen jo kauan haaveilemani häkin ostettua Kidille (musta metallihäkki) Kun oon niin köyhä ite et oon kironnu et ostan sen sit joskus...Mä ihan mykistyin ja menin sanattomaksi kun Suski tällaisen lahjan toi :o) Tarttee kiittä kaikkia heti kun vaan saan kiinni .....Onnea siis minä "keski-ikäinen" ..Ai niin mä kun ihmettelin mitä ne räkätti hirveesti kentän laidalla eilen, niil se oli se viime vuotinen Suskin "ryppyvoide" puheen aiheena  (minkä osti mulle lahjaksi) ...Kysyi Lefalt oonko käyttäny sitä ni Lefa vastas ettei hän tiedä. Ni Suski oli sanonu ettei  ainakaan oo auttanu jos oonki käyttäny = pakko myötää että kun mä sitä käytin silloin kauan aikaa kun sen sain eikä "mitään" näkynyt niin oon unohtanu sen tonne kaapin pohjalle = tarttee kaivaa esiin ettei vallan rupsahda (myöhäistä jo, tiedän) mut ei haittaa tahtia....