Käväisimme siis kesken kasvattajan leirin Kämmin kanssa TOKO kokeessa !

Lähtö tammelasta oli klo 7.00 ja matkalla satoi kaatamalla vettä. Toivoin sen vaan loppuvan jonka se sitten tekikin...Navigaattori opasti minut niin mutkikasta ja pientä tietä pusulan kautta Nummella että luulin jo koirankin pian oksentavan. No mitä Kämmi nyt pienistä kurveista jotka mami veti suoraan...niin hiljainen ja rauhallinen aamu autoilla.

Kokeessa oli mukavan rento meininki liekö siihen vaikuttanut mukavat tutut ihmiset järjestämässä kisaa. kiitos heille leppoisasta tunnelmasta Nauru ja hyvin järjestetystä kokeesta.

Heti kun otin kämmin autosta huomasin ettei se jännitä vielä ainakaan näkyvästi yhtään ;) otimme muutaman luoksetulon kun joku typerä ohjaaja muisti ettei juurikaan sitä ole reenannut. Sitä jokseenkin liikaa keskittyy niihin jotka menivät edellisessä kokeessa pieleen. Koira harjoitellessa pysähtyy kuin seinään. hienoa...joo eipä sitten enään omalla vuorollaan ...vaan valui ja valui....No ei siitä vielä enempää...Tulee paikkamakuu jonka jälkeen huomaan ettei Kämmi enää huoli lelua...hitto joko jännittää...Menemme kauemmaksi ja saan koiran leikimään kivasti... Oma vuoro tulee jolloin olen jättänyt tunnollisesti lelut ja namit ym kehässä kielletyt jutut luonnollisesti reppuun ja alan leikittämään Kämmiä jottei se rupeakkaan jännittämään. Kieritän ja haastan sitä tönimällä ja saankin sen irvistämään miulle kauniisti koko puru kaluston näyttämällä. <- on meilläkin leikit mutta se nostaa Kämmin taistelu tahtoa hiukan.

Seuraaminen menee hyvin tuomari huomauttaa vain vasemmalle kääntymisestä, koira painaa rajusti pohkeeseen. Maahan menosta saadaan moitteita siitä että menee liian hitaasti (joo, tiedossa on) luoksetulo valuu ja ohjaajan käsi merkki jää päälle...kuulemma myös haara asento jota ohjaaja ei itse edes tiedostanut Nolostunut . Seisominen hyvä. Noutaminen hyvä mutta luultavasti siitä rokotti kun on Kämmimäisen hidas, eli ravaa molempiin suuntiin. Kauko ohjaus, ei nouse ekalla käskyllä ja siitä 2 pisteen pudotus mutta muut nostot/laskut kohtuullisia. Estehyppyyn prakaa sitten koko paketti, koira hyppää yli ja hyppää toisenkin loikan....jaa muttei löydä kapulaa vaan nolostuu ja huomaa tehneensä virheen. Palaa ohjaajan kiertäen viereen...ohjaaja epätoivoisesti yrittää ohjata sivussa istuvan koiran yli hypyn ja käyttää käsi apua joka NOLLAA koko liikkeen...hitto milloin mä opin Päättämätön ja muistan jälkeenpäin että Kämmi on mennyt viimeksi pk-hyppyä.

Mutta kaiken kaikkiaan vaikka 1 tuloksesta jää uupumaan 6 pistettä olen tyytyväinen koska koira suorittaa tehtäviä eikä valu perässä...hyvä Kändy-caramelli <3 miten voikaan olla pienestä iloinen vaikka se oma liikkeen nollaus harmittaa suunnattomasti. Ilman sitä olisimme saaneet ehkä sen ykkösen ....

Paikka makuu 10

seuraaminen taluttimetta 9½

maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8½

luoksetulo 6

seisominen 9½

noutaminen 9

kauko-ohjaus 8

estehyppy 0

kokonaisvaikutus 9

kokonais pisteet siis 154p ja 2-tulos ja myöskin 2 sijoitus