Lähdimme Kyröskoskelle  heti luonnetestin jälkeen ajelemaan. Hetken istuimme Tarjalla kun oli avaimet haettava (ketään muita ei majalle ilmaantunutkaan) .."Puhalsimme" sänkyihin ilmaa = loistava keksintö aivan kuin olisi nukkunut kotona (no melkein ainakin) sitä alkaa olla jo liian vanha meinaan nukkumaan ihan pelkillä retkipatjoilla.

Kouluttajina leirillä on Tarja maastossa ja tottiksessa Juha Korri ja Susanna Mölsä.

Maanantaina ilmaantuu sitten jo muitakin porukoita paikalle. Maastot kutsuvat. teemme niin että Reksin Riitta polkee Kämmille jäljen ja mie vastaavasti sitten Reksille. tehdään suunnitelma paperille, jotta saadaan kolme kulmaa siihen jälkeen ja matkaakin riittävästi.

Kämmi sekoilee janalla (vai kukahan se oli no ehkä mie sitten ) ottaa takajäljen ja kun mie menen perään niin meinaan sekoittaa jäljen(aivan kuin kisoissa). nostaa kepin ja kulman tarkistaa ennenkuin jatkaa. Lisää vauhtia ja mie myös (kunnes Tarja huutaa ettei tää oo kilpajuoksu) samalla menee kepin ohi.....(Tarja nostaa sen) palaa jäljen päälle ja ottaa kulman taas hyvin ja jäljestää jonkin matkaa hyvin, sitten jää syömään pupun kakkaa.....jonka jälkeen jatkaa hienosti nostaen loput kepit ylös.....huh...osaa se kuitenkin .Mie en ymmärrä noit janoja ei vaan osaa irtoo janalla = menee sen hyvin jos mie tuen ja lähden perään mutta sitten tulee se klikki jos mie oon sekoittanu jo sen jäljen, hermoilen itse että mitä nyt.... 

Menemme illalla myös haku metsään Reksi, Sera ja Jojo ottavat hakua (mie kyselen jotta oppisin lajista)

Tiistaina alkaa luennolla "ideaali tottis" ja mitä se on. Kaikki kuuntelee tarkkaan ja kauhun kankeena....No meidän koirat ei kyl tee ideaali tottista.

Alkaa vietin nostot :o)  ja perusteellinen kertomus mitä _vietti_ on ja miten sitä voi nostaa ja hyödyntää. Kouluttajat osasivat ihan maallikon sanoin kertoa mitä asialla tarkoittavat. Hienoa...miekin luulen että ymmärsin, myös sen mitä olen tehnyt väärin jotta vietti ei kestä....Ensin itse nostatettiin koiria ja siihen saatiin oppia miten sen tekee oikein jotta vahvistaa koiraa. Sen jälkeen Juha ottaa saalista koirien kanssa (moni koirista ei meinaa lähteä leikkiin vieraan kanssa)

Taas illalla haku metsään jonka jälkeen päätämme tehdä Deville ja Kämmille jäljet: ihan lyhyet motivaatio jäljet poljimme ja kuinka ollakkaan Kämmi lähtee _janalta_ suoraan oikealle jäljen päälle. ajaa hienosti jäljen lukuunottamatta 2 ja 3 keppien kohta meinaa kävellä keppien yli , pysäytän liinan ja odotan että koira huomaa tehdä jotain. Tekee se ,nostaa nekin jatkaa matkaa lopun jälkeä niinkuin oppikirjoissa.

Keskiviikkona siirrymme ryhmiin ensin kuulumme noutoihin ja menemme kentän perukoille Suskin oppiin . Nopeutta noutoon saaliilla. Kämmin kohdal mie sanon et kyllä se lelun nähtyään tiputtaa kapulan...mutta mitä tekee Kämmi juoksee kapula suussa eikä jaksa kiinnostua patukasta tuon taivaallista...ei meinaa irroittaa kapulaa ollenkaan vaikka saaliin pitäis olla _se_ kiva juttu...No ollaan tehty töitä sen kanssa että saadaan se kiinnostumaan kapulasta (siinä on onnistuttu) niin se näkyi tässä kohtaa...Lopulta mie jo masennun täysin kun en onnistu saamaan Kämmiä kiinnostumaan saaliista....tulee itku...tuntuu etten osaa mitään tehdä oikein :o(   Otetaan kahteen otteeseen tätä juttua että mie heitän kapulan ja toinen ihminen heittää sen vielä kauemmas ja kun koira kääntyy kapulan kanssa tullakseen luokse niin mie pinkoon minkä kintuista pääsen karkuun, heitän patukan ja koiran "pitäis" tässä kohtaa irroittaa kapula ja kirmata saaliin perään.  

Sitten seuraamista Juhan kanssa ja jääviä liikkeitä. Tiedän että kun en saanut Kämmiä matkalla innostumaan niin se laahustaa perässä, näin kävi. Jopa liikkeestä istuminen joka yleensä on hyvä niin nyt tietenkin oli sekin hidas. No tiedän et ei Kämmi jaksa innostua kolmatta päivää enään (siinä tulee se kun ei nosta viettiä) Otin namilla jolloin tuli edes mukaan. Persiilleen meni (no ei se aina noin huono ole mutta kun sen pitäis saada tottistella vain aamuisin virkeenä ja viileellä ilmalla) saatiin läksyksi ihan pelkkää tunnetilan treenaamista kentällä....

 

Enempää en nyt jaksa kirjoittaa kun tuntuu et koht tulee ykä  :o(