Niin siinä vaan kävi, koiralle josta ei pitänyt tulla tokoilevaa. Tuli tänään ensimmäinen toko koulari TK1 pistein 174,5 ja sijoitus Liedon kisoissa oli 2/ 16 koirasta. Tuomarina toimi Riitta Räsänen.

Liikkeet suoritettiin hiukan eri järjestetyksessä mitä yleensä on tottunut. Ensin otettiin koirien tarkistus ja luoksepäästävyys. Siitä sitten seuraaminen taluttimessa, liikkeestä maahanmeno,  luoksetulo, liikkeestä seisominen, hyppy, seuraaminen taluttimetta ja sitten kun kaikki 16 koirakkoa oli suorittanut liikkeet alkoi vasta paikallaan makuut...Meidän ryhmässä kaikki pysyi tosi hyvin, muissa paikkamakuu ryhmissä karkaili muutamat koirat.

 

Lähes kaikki Kämmi "pienet" kauneus virheet tuli nähtyä tässä kisassa ja tuomari niistä rokottikin. Paitsi poikittainen perus asento. Kaikki perusasennot oli suoria Nauru silti kisojen kulussa tuli todella usko että nyt riittää pisteet ykköseen, tasaista työtä (olematta nyt kuitenkaan mitään huippu tottista) mutta mikään liike ei mennyt nollille... Tuomari oli tiukka, rokotti karkeasti pisteitä. Mutta oikeista asioista ja piti linjansa kaikilla samana. Erittäin oikeuden mukainen tuomari teki minuun suuren vaikutuksen tuomaroinnillaan. Sitä kun on nyt nähty vaikka ja mitä arpomista arvostelusta ja löysää linjaa ym ym...Tuntui että nyt sai ansaitsemansa pisteet, virheistä rokotettiin mutta niin pitääkin...

Luoksepäästävyys: 10

Paikallaan makuu: 9 (meni hitaasti maahan)

Seuraaminen kytkettynä: 8,5 (ei hyvää Kämmimäistä mutta "kohtuullista" )

Seuraaminen taluttimetta: 8,5  ( -"- )

maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 7,5 (tosi hidas, pyllyn kautta valui alas)

Luoksetulo: 8,5 ( moitti hidasta tuloa mutta kehui kaunista vanhaa saksalaista "tiivistä" sivulle kiertämistä)

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10 (pysähty kuin seinään kuulemma)

Estehyppy: 9 (ohjaaja ajoitti seiso käskyn hypyn jälkeen väärin)

Kokonaisvaikutus: 8

Nyt sitten reenaamaan AVO liikkeitä jotta päästäisiin keväällä siihen luokkaan Silmänisku

ja ilmoittamaan Kämmiä nyt myös agility kisaan....