EASY oli ERi1, VSP, PU2 ja SERTI ... ja ikäähän sillä on vasta 14kk ja ensimmäinen oikea näyttely (yhden pentu näyttelyn käynyt)

1280125783_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mein pieni pojan naskali veti "melkein" täyspotin...siis meillehän se on tietenkin täyspotti mutta että mein pieni pojannaskali oli niin hieno <3  ..ei sitä oikeesti osaakkaan arvioida omaa pientä poikaa, kaunishan se oma on vaikkei sitä tiedä mitä ne tuomarit hakee. Iisi on kuitenkin meille se pieni Eemeli poika joka ei oikeesti millään muotoa halua olla paha poika vaan minkäs sille voi kun ne sandaalitkin oli siihen jätetty eihän pieni pojan naskali voinut tietää ettei niitä olisi saanut syödä rikki eikä sitä barbia, eikä leikki hevosta eikä koirien harjaa juuri ennen näyttelyitä ym ym... Velho sitten kovasti yrittää yltää isoveljen kanssa samoihin puuhiin..mutta ei pahalla, kujeilut mielessä vain ja leikki....

tuomari Jesper Andersson Ruotsista:

"1v maskuliininen hyvin kehittynyt harmooninen uros. Aavistuksen pitkä kokonaisuus. Pää erinomaisin mittasuhtein ja hyvin meislautunut. Minimaalinen stop. Hieman rikkoutunut maski. Hyvin muotoutuneet silmät. Hyvin muotoutuneet ja hyvin kannetut korvat. erinomainen kaula. Hyvä selkä linja. aavistuksen pitkä lantiostaan. hyvin kehittynyt rintakehä joka on tänä päivänä harvinaista. hyvä askel. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. liikkuu erinomaisesti erittäin hyvällä työnnöllä. Kiva luonne."

Junnu kehässähän oli 10 urosta joista sitten mein iisi oli paras. vain kolme koiraa sai ERIn ja muut EHn ja pari jopa H:n että mitään ei ilmaiseksi jaellut. Iisin velipoika oli 3mas ja väliin kiilasi Mustantuiskun Obedient Muko Jr... narttu vei sitten ROP tittelin ja Iisi sai VSP ruusukkeen..

Siinä vaiheessa tajusin että sehän pääsee isoon kehään serti taistoon... Sanoinkin Lefalle ettei se varmaan isojen poikien kanssa pärjää... kuinkas kävikään se tuomari arvioi ne junnut uudelleen koska nyt oli eri tuomari. Eric Desschans belgiasta, joka heivasi isoja komeitakin uroksia pois kehästä ja mein Iisi killitti siellä vielä kun oli kolmos ja nelos sija jaettu..hui....Voiton vei ruotsalainen uros joka oli moninkertainen erkkarivoittaja ja valioluokan koira...ja Iisi oli KAKKONEN ja sai ekan SERTinsä.  NIIN komea pieni koira <3 ettei tätä oikein todeksi voi tajutakkaan :D ERKKARISSA tällainen menestys <3

Kämmin omistaja hiukan kämmäsi ja tuossa tohinassa kun Iisi saatiin häkkiin ajatteli mennä vessassa käymään...siellä muistui sitten mieleen että hitto....se Kämmin kehä on varmaan alkanut...hits...niinhän se olikin ja me oltiin missattu kokoontumis kehä...No ei hätiä sanoin kehäsihteerille että koira tulee kuitenkin yksilö arvosteluun...Tämähän oli tiedossa jotta Kämmi ei näin kovassa porukassa pärjää..Mutta mukaan halusin sen silti ;) miun oman mussukan... se sai EH.n eihän se erkkari tuomarilta huonosti ole.

Tuomarina toimi siis Norman Deshuymere Belgiasta...joka arvosteli näin Kämmin

"Täydellinen saksipurenta. Pää, hieman pyöreä kallo. Minimaalinen stoppi. Hieman pyöreä nenä. Pyöreät silmät. Hieman matalalle asettuneet korvat. Hyvä kaula. Hieman pitkä takaosa. pitäisi olla vahvempi takaosa. hyvä rinta, luusto ja kulmaukset. liian lihava. Liikkeessä hieman löysä edestä liikkuessa. hieman rullaava takaliike."

ja joo moni koetti kämmiä ja oikea termi ei kyllä ole liian lihava. Saisihan tuo omastakin mielestä olla tiiviimmässä kunnossa siis lihaksistoltaan muttei se lihava ole...Hiukan tuomari liioitteli, ..Selkälinja etenkin vaatisi lisää lihaksia ja luulen että niiden puute saa koiran näyttämään että maha roikkuisi...mutta miten...koira ei välitä uimisesta...mietitään ja katsotaan auttaako yhtään tuo pyöräily ja sitä jatketaan.....asia on ollut pohdinnan alla ja mietin myös MIKSI koiran selkälihakset on menneet "notkolle" ....hmnnnn pitäisi sen kuitenkin saada agilityssä niihinkin lihaksia eikä vaan jatkuvasti jumittaa lantiota... jossain mättää....

1280125852_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

<3 kämmi <3