Oli ulkokauden viimeiset agility treenit pennuille (seuraavan kerran 6.10 maneesilla)

Kyselin jos Saria (Kidin toinen omistaja, eli kennel Yokotain pääjehu :o) kiinnostaisi tulla katsomaan Kidiä treenissä (innostuihan tuo heti ajatuksesta) ja kiva tuota on näyttää muillekkin kun koira on ihan oikeesti innostunut "tekemisestä" ei pelkästään agilitystä (kirjoittaja huomauttaa että koira käy toko treeneissäkin yhtä kuumana jos joutuu odottamaan) Sille asialle pitäisi tehdä jotain ? Kertokaahan viisaammat MITÄ tai siis MITEN opetan pennun odottamaan nätisti omaa vuoroaan...Oon käynyt muutamia kertoja kentällä ihan silleen että ollaan vaan = ei tehdä mitään ja sen se hoksaa sitten aika kivasti että nyt vaan oleskellaan täällä. Mutta auta armias kun ollaan treeneissä ja pääsee tekemään on pentu ihan into piukeena. No sehän on tietenkin ihan hyvä asia mutta ongelmia voi sitten tulla sen paikallaan makuun kanssa = ettei malta. Me ollaan aloitettu senkin treenaaminen "ihan" pienistä odotuksista kun jaksaa niin palkka ja nyt vielä ilman häiriötä ollaan treenattu paikallaan makuuta (mutta vasta ihan lyhyisiin päästy) kait se sitten jossain välissä onnistuu = siis kunhan edetään rauhallisesti ja maltilla. Tehdään onnistuneita paikallaan oloja ja aikaa pidennetään sen mukaan mitä osaa olla = onko siihen mitään oikotietä :o)

 

 

Kidin 6:nnet agility treenit:

Esteet meni muuten hyvin mutta ensin ihmetteli että mikä- putki- missä en mä mee tonne....samoin teki pussilla :o)  mutta kunhan ekan sai läpi niin sitten jo muisti. Puomi loistavasti ei liian kovaa mutta eteni itse (narussa turvallisuus syystä ettei ota liian kovaa vauhtia eikä pompi pois) ohjauksessa mie en meinannu osata, se on pieni eikä viel osaa ja vaatis taas miulta parempaa malttia odottaa koiraa/katsoa mitä koira tekee vai tekeekö . Pujottelu namin perässä tulee eikä ujostele keppeä  enää (no eipä ole ekan kerran jälkeen ujostellutkaan). Otettiin välillä muutaman kerran toko liikkeitäkin (jotta Sari näkee miten hienosti se menee :o) siis sen maahan meno on ihan _täydellinen_ ...

 

Vitsinä olen heittänyt että 5kk aikaa treenata ni pääsis toko kisoihin :o) no joo katotaan nyt päivä/kuukausi kerrallaan miten oppii...Ei ruveta liikaa vaatii kuitenkaan vauvalta ...Nytkin kun Sari lähti niin otin vain pussia Kristan kanssa enää ,eihän vauvaa voi kovin kauan kerrallaan. Tokoa treenataan vielä vähemmän aikaa koska tehdään vain niin et into säilyy ja otetaan patukalla leikkiä loppuun ..

On se vaan tosi makee pimu :o)