Tänään napsahti postilaatikkoon lausunto Jamin ruumiin avauksesta.

Tunteet on vaihdelleen ihan laidasta laitaan mitä enemmän asiasta kyselee ja saa tietoa.

Lausunnossa kirjoitetaan näin, kuolinsyy: Akillinen sydämmen vajaa toiminto.

No mitä se meinaa ? Ensin tajuntaan paukkaa se sydämmen vajaa toiminto. Sen mie käsitän. Jami ei kuollut turhaan sillä oli selkeä vika sydämmessä. Monien puheluiden ja keskusteluiden jälkeen tajuntaan iskee se yksi sana: _äkillinen_  ???

Pyöritän puhelinta kourassa ja mietin ja arvon mihin soitan. Kun taas muistuu mieleen että mistäs se kaikki veri tuli Jamin kuollessa tai siis miksi ?

Soitto eviraan valaisee paremmin... Juurta jaksaen nainen selittää minulle että se on "äkillinen" siksi ettei se ole kestänyt nukutusainetta se sydän. Tuntemattomasta syystä mennyt kammiovärinään ja siihen tarvittaisiin sitten ne sähkölaitteet millä sen saa takaisin oikeeseen rytmiin. Ja kun se on ollut värinässä niin se tekee keuhko pöhön. josta syystä keuhkot eivät kestäneet ja prakas.... Joo ymmärrän. Iskee jo epätoivo. Onko lääkäri tehnyt virheen kun ei ole huomannut asiaa vaan päästää meidät kotiin.

Ensin helpotuksen huokaus että Jamilla oli vika....sitten tuli syytökset jotta olishan eläinlääkärin pitänyt tajuta/huomata että se on värinässä ja tehdä jotain...

Tavallaan onneksi en saanut kyseistä eläinlääkäriä kiinni. Koska mentiin illalla sitten Ninalle rokotuksiin (Kidi ja Easy) niin näytin sille lappua paikalla olleelle eläinlääkärille ja kyselin olisko pitänyt Ell tajuta ja tehdä jotain. Mutta EI MITÄÄN EI OLE TEHTÄVISSÄ jos koira menee kammiovärinään.... Jaa miksei. No koska ei edes pieneläin sairaalassa ole näitä välineitä millä sähköä annetaan koiralle. Niinkuin elokuvissa tehdään ihmisille...

Jostain siis tuntemattomasta syystä Jamin sydän ei kestänyt nukutusta (Kuulemma näistä koirien sydänsairauksista tunnetaan ja tiedetään niin vähän) vaan meni kammiovärinään.

Eli jos muuta tietoa ei hoitavalta eläinlääkäriltä saada niin lopullista tietoa/selvyttä ei tavallaan tullut. Siis tuli tieto miten Jami kuoli muttei selkeätä syytä. Sydän oli ruumiinavauksessa täysin normaalin näköinen. Jokin vika siinä todennäköisesti on ollut miksi se ei kestänyt nukutus ainetta muttei sitä vikaa tunneta/tunnisteta.Se ei jättänyt mitään jalkiä.Niistä kun tiedetään niin kovin vähän.

Senkin kysyin onko shelteillä jotenkin herkkyyttä joihinkin tiettyihin nukutus aineisiin. Ei ole EI ....Nukutus on aina riski, (muttei shelteillä sen enmpää kuin muillakaan roduilla) ....joo mää tiedän sen muttei sitä koskaan ole sen kummemmin ajatellut koska aina on kaikki mennyt hyvin elukoita nukuttaessa ja ihmisiä. Ajatellaanhan aina syntymättömästä lapsestakin että ei sukupuolella ole väliä kunhan on terve...sekin on klisee jonka tietävät ne jotka ovat synnyttäneet jotenkin viallisen lapsen.

Elämä on.......

ps. saa kysellä jos sepustus on jotenkin sekava , niin on meinaan kirjoittajakin ja varmaan vielä jonkin aikaa. Tämä asia kun on mielessä nyt koko ajan .... Sarille anteeksipyyntö kun soittelen ja vaivaan aina sitä näissä jutuissa. Pikaisia paranemisia sinne teille kuumeiselle pojalle....