Niin sitä tuli sitten kokemusta roppakaupalla viikonloppuna. Käväistiin mukana SM-tokossa. Joukkue koottiin Hiiden-Haukuille sitten niistä ihmisistä jotka "viitsivät" lähteä Ouluun asti viettämään viikonloppua. Olin ensin aika epätoivoinen matkan pituudesta johtuen, harmitti että tulikin luvattua. Asta kerjäili mukaan kaikkia koska halusi itse sinne kisaamaan. Minäkin sanoin "kuuluisat" sanat ...no jos ette ketään muuta saa....Tietäen meidän ongelman,ohjaaja jännittää liikaa. Kämmi kyllä osaa mutta kun tämä ohjaaja aina jännittää niin paljon näitä kisoja että sössii koiran mahdollisuuden. Siksi en olisi niin innokkaasti halunnut lähetä noin pitkälle.

Kivaa toki reissussa oli ....Oltiin jo perjantaina Anun ja Harrin mökillä (upea mökki jossa tilaa riitti) . Mentiin meren rannalle lenkille ensitöiksemme...Kämmi juoksi Soolon perässä mereen ja ykskaks joutui myös uimaan koska luulen että olikin äkkijyrkkä kohta jonka huomasi liian myöhään ...

 

Toko SM-kisat

Saavuimme lauantaina ajoissa paikalle ja arpaonni oli suosinut Kämmiä = tunnistusmerkinnän tarkastukseen joutui joka joukkueesta yksi koirakko ja meidän joukkueessa se siis oli Kämmi. Se taisi olla 8.40  se tarkistus ja meidän kilpailu numero oli 149 ja arvioitu aloitus aika klo 13.10 (olivat kuitenkin aikatauluista edellä puoli tuntia)

Tottis oli jaettu kolmelle eri tuomarille. Ensin luonnollisesti luoksepäästävyys arvioitiin , sehän oli Kämmille helppo. ...sitten paikallaan makuu ...Maahan meno oli hidas siksi lähti siitä yksi piste. Pysyi siellä maassa kuitenkin hyvin, joskin oli ihmeekseni hiukan levoton .Nuuski ilmaa ja haisteli maata ,mitä ei yleensä tee. Este hyppy .Koira ei liikahdakkaan käskyn saatuaan.Annan uuden käskyn ja "hienoisen" avun vartalolla. Hyppää hyvin ja jää seisomaan kauniisti  = mutta mitä tekee ohjaaja ..meinaa lähteä _HETI_ koiran luokse kunnes muisti että liikkua saa vasta kun liikkeen ohjaaja antaa luvan ja vain toinen jalka kerkesi siirtyä , olipas asento = hiukan rupesi hymyilyttämään ja harmitti kovasti ...lisäkäsky ja väärään aikaan liikkuminen sai aikaan siis 4 pisteen pudotuksen, höh ...

Seuraava kehä oli tyhjä heti ja päästiin seuraamaan taluttimessa. Yleensä on hieno seuraaminen hihnassa = nyt jostain syystä hiukan jätätti ja oli muutenkin huono. Maahanmenossa liikkeestä Kämmi otti väärän asennon = istui se meni nollille (arvatkaa harmittiko)

 

Seuraavassa kehässä oli seuraaminen taluttimetta. Juoksin kehään joten Kämmi oli iloinen ja rento...epätarkka mutta tuomari kuitenkin tykkäsi kun oli iloinen seuraaminen = epätarkkuus vei kyllä toki pisteitä (arvokisaan sopivalla tavalla tiukka arvostelu) Luoksetulo oli nopea ja innokas mutta 15cm liian sivuun siitä meni taas pisteitä 2... oikea asento toki ja ripeä sivulle tulo...Seisominen liikkeestä olikin sitten priima  :o) 

Kolmelta tuomarilta kokonais vaikutus pisteet 8,9,8 

 

Miksi ihmeessä ihmisen tarttee jännittää ja sählätä :o(

 

Luoksepäästävyys 10

paikalla makaaminen 9

Seuraaminen kytkettynä 8

Seuraaminen taluttimetta 7,5

maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0

Luoksetulo 8

Seisominen seuraamisen yhteydessä 10

Estehyppy 6

kokonaisvaikutu 8,33

PISTEET YHTEENSÄ 147,33 ja 2 tulos

 

Meidän joukkueessa Soolo ja Anu olivat elämänsä toisessa EVL:n kisassaan saaden 1 tuloksen ..ja he pääsivät sitten lopulta 20 parhaan joukkoon kisaamaan suomen mestaruudesta sitten sunnuntaina jossa sijoittuivat sijalle 16 ..että onnea sitten 16parhaalle suomen tokoilijalle.

Laura ja noutaja Niilo saivat 1 tuloksen ja TK1

Asta  ja Zorro saivat pisteitä 199 joka muistaakseni oikeutti 3 tulokseen Voittaja luokassa....

Sitten me hännänheiluttajat Heli sai Eetun kanssa upeasti 147 pistettä :o) heille mieletön tulos.Omaan tukseen en  ollut tyytyväinen koska ykkönen olisi  Kämmin taidoilla tullut kunhan tää ohjaaja osaisi olla rennompi ja toimia oikein = antaa apuja eri liikkeisiin eikä vaan jyrätä seuraamistakin omaa vauhtiaan :o(  vaan esim hidastella ennen maahanmeno käskyä ym ,ym   ....ehkä joskus kunhan treenataan..

 

Ai niin ja tärkein tieto..joukkue sijoittui  sijalle 19 / 42 joukkueesta ..ei huono ollenkaan noin pienen seuran toko porukalta = varsinkin kun niitä "oikeita" toko harrastajia ei saatu kaikkia lähtemään mukaan....Ehkä mekin ruvetaan "oikeasti" tokoilemaan....

Taas tuli mieleen yksi juttu = KOIRAMME lehdestä tuli haastattelija meitä haastattelemaan eli katselkaa tarkasti kun se juttu tulee lehteen ollaanko päästy lehteen  mie, Kämmi, Zorro (tervu) ja Asta .....

PALUU SUNNUNTAI ILTANA N 22.30 ihanaa kotona ,suihkuun ja vällyjen väliin Oulussa oli kylmää ja tuulta....